BUITENSPORTHOTEL HOENDERLOO

                                   slapen boven de paarden

Lange-Afstand-Wandelpaden


Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's®) en Streekpaden (SP) vormen een landelijk dekkend route-netwerk in Nederland. Ze doen de mooiste stukjes van Nederland aan: bos en heide, polders en landgoederen.

 

Trekvogelpad LAW 2 380 km

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-Overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland! Het loopt van Bergen aan Zee dwars door Midden-Nederland naar Usselo vlakbij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. Verrekijker meenemen dus! 


Overnachten bij Buitensporthotel Hoenderloo? Ten hoogte van etappe 16.

 

Marskramerpad LAW 3 315 km

Wandelen over het Marskramerpad brengt u terug naar vroegere tijden. Ooit was het immers de wandelroute van de marskramers die langs oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. De marskramers zijn verdwenen, maar u kunt op het Marskramerpad nog steeds in hun voetsporen treden. 


Overnachten bij Buitensporthotel Hoenderloo? Ten hoogte van etappe 10.

  

Veluwe Zwerfpad SP 16 357 km

Grote delen van de ‘bergketen’ tussen Otterlo en Beekbergen maken nu deel uit van het Nationaal Park de Hoge Veluwe en behoren tot de meest gewaardeerde landschappen van ons land. Toch kun je je op veel plekken nog wel een voorstelling maken hoe leeg, droog en troosteloos de mulle zandwoestijn ooit was – zeker in contrast met de lieflijke, van vijvers en beken voorziene landgoederen Sonsbeek en Zijpendaal waar je in het begin langskomt. 


Overnachten bij Buitensporthotel Hoenderloo? Ten hoogte van etappe 01.

  

De routes voor de lange afstand paden zijn te verkrijgen bij de VVV-kantoren of te bestellen via de
VVV webshop.